• 25g jäst
• 2,5 dl fingervarmt vatten
• 1/2 msk Fiberhusk
• 1 dl havregryn
• 1 msk rapsolja
• 1/2 dl sirap
• 1 tsk salt
• 3,5 dl Semper mix
• smör till formen
• ägg till pensling
• havregryn
Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Rör ner Fiberhusk och havregryn. Låt blandningen svälla i 10 min. Tillsätt rapsolja, sirap, salt och mjölmix. Arbeta igenom degen ordentligt. Flytta över degen till en smord brödform och låt jäsa i cirka 40 min under bakduk. Pensla brödet med uppvispat ägg och smula över lite havregryn. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 25 min.
Fösta gången gjorde jag en sats och andra gången dubbel sats. Fast jag tyckte smaken var godare första gången.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar